Avtalen for et Inkluderende Arbeidsliv - Lindøe, Preben H.; Bakke, Åshild; Aas, Randi W. (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2006)
Virkemidler fra nasjonalt nivå til ledernivå i oppfølging av sykemeldte I ’’, som ble iverksatt i Norge høsten 2001, er arbeidsplassen blitt den viktigste arena for å nå avtalens mål; å redusere sykefraværet, å inkludere flere arbeidstakere med redusert funksjonsevne og å øke reell pensjoneringsalder. Konsistens og sammenheng mellom bruk av virkemidler på ulike nivåer er en vesentlig forutsetning dersom avtalen skal hindre utstøting fra arbeidslivet. Artikkelens tema er en vurdering av avtalens virkemidler på nasjonalt nivå, på virksomhetsnivå og lederes erfaringer medett av virkemidlene, ’Dialogen om sykefravær’.