Er fleksibiliteten bæredygtig? - Nielsen, Lise Drewes; Nielsen, Kurt Aagaard (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2006)
Artiklen belyser det fleksible arbejdsliv på en sådan måde, at det bliver muligt at drøfte forbindelsen til bæredygtighedstemaet. Der tages udgangspunkt i spørgsmålet: Hvilke subjektive eller kulturelle konsekvenser har et højfleksibelt arbejdsliv? Og hvordan skal der forskes i dette tema? Forfatterne argumenterer for at angribe spørgsmålene med fokus på erfaringsbegrebet. Kan medarbejdere igennem erfaringsprocesser korrigere fleksible organisationsformer, således at der bliver mere sammenhæng og kontinuitet i arbejdslivet? Artiklen præsenterer et forskningsoplæg, hvor vægten er lagt på styrkelse af sådanne erfaringsprocesser. Der argumenteres endvidere for, at fleksibilitet ikke kun udtrykker organisatoriske rationaliteter, men også samfundsmæssige rationaliteter, og derfor kan refleksioner over fleksibiliteten også blive en refl eksion over samfundsmæssig bæredygtighed.