Medindflydelse på europæisk - Knudsen, Herman (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2005)
Medindflydelse og samarbejde på arbejdspladsen er ikke bare et dansk fænomen, men har også dybe rødder i andre europæiske lande og er nu også forankret i EU-lovgivning. Denne artikel har et dobbelt formål. Dels at give et kort signalement af de danske institutioner for medindflydelse set i et europæisk perspektiv ved at belyse, hvordan udviklingen i Danmark er blevet påvirket af udviklingen i andre europæiske lande og EU. Og dels at give en præsentation af hovedindholdet i tre EU-direktiver, som nu har skabt en fælles europæisk ramme for medindflydelse. Det drejer sig om direktiverne om henholdsvis europæiske samarbejdsudvalg, information og høring, og medarbejderindflydelse i det europæiske selskab.