Hvorfor er der så kvindelige ledere i centraladministrationen - Bach, Helle; Sidelmann, Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
Hvorfor bliver kvinder ikke ledere i samme omfang som mænd? Skyldes det, at de har de forkerte job de forkerte steder i organisationen? Skyldes det særlige problemer med at forene arbejdsliv og familieliv? Eller er det, fordi de bliver diskrimineret på arbejdspladsen? Artiklen diskuterer disse spørgsmål med udgangspunkt i eksisterende teori og forskning på området samt med nye input fra forfatternes egen undersøgelse af forholdene i 15 danske departementer.1