Dilemmaer knyttet til medarbejderdeltagelse i "partnerskaber" - Hvid, Helge (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
Partnerskab, som i Danmark bla. er forsøgt udfoldet under overskriften ’Det udviklende arbejde’, er ifølge både danske og udenlandske undersøgelser en udviklingsvej, der betaler sig både for virksomhederne og for medarbejderne. Alligevel spreder partnerskaberne sig kun langsomt. I artiklen undersøges dilemmaer i gennemførelse af partnerskaber gennem en tværgående analyse af 18 virksomheder, hvoraf de 12 har forsøgt sig aktivt med udvikling af et partnerskab. Undersøgelsen viser, at udvikling af partnerskaber er fyldt med dilemmaer. En succesfuld udfoldelse af partnerskaber fordrer at agenterne på virksomhederne er i stand til at arbejde med dilemmaer, og at den omliggende regulering stimulerer til overvindelse af partnerskabets dilemmaer.