Ikke én, men mange globaliseringer - Gravesen, Bent; Gravesen, Bent (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
Der findes ikke én globalisering, men mange. Internationaliseringen skaber en ny indre modsætning i kapitalismen mellem på den ene side kapitalens øgede frigørelse fra det lokale og på den anden side kapitalens tiltagende binding til lokalt forankrede kompetencer hos bla. medarbejderne. Globaliseringens nye vilkår har på én gang nødvendiggjort og muliggjort en ny mere konkret og reflekteret solidaritet. Der er tale om et konkret lokalt, nationalt og klassemæssigt funderet forsvar mod kapitalens flugt fra det lokale, som for at lykkes kræver international solidaritet og fælles kamp.