Den permanente mangel på stabilitet— nye betingelser for demokratisering af arbejdspladsen - Nielsen, Kurt Aagaard (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
Hovedinteressen i globaliserings-diskussionen har drejet sig om konsekvensvurderinger af den stigende løsrivelse af arbejdet fra en national kontekst, og der har været set både på positive og negative sider af den globale afhængighed. I denne artikel argumenteres for, at det er selve globaliseringsdynamikken som hastighed eller som mangel på stabilitet og tidshorisont, der er problemet. Forfatteren drøfter denne hypotese i lyset af nogle teoretiske tilgange til globalisering af arbejdsliv. Hypotesen understøttes af dele af de generelle sociologiske globaliseringsteorier (Castells, Beck, Baumann), hvorimod den hidtidige empiriske forskning i globalisering mangler en egentlig fokusering på selve globaliseringsprocessens dynamik og fænomenologi.