Håndtering av usikkerhet i en global verden — å tenke lokalt som en overlevelsesstrategi - Dahl-Jørgensen, Carla; Dahl-Jørgensen, Carla (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
I denne artikkelen vil jeg fokusere på hvordan subjektive holdninger til og tolkninger av globalisering kom til uttrykk blant ansatte og ledere i enkelte norske globale selskaper. Et sentralt spørsmål er hvilke konsekvenser ledere og ansatte, som viktige aktører, anser at globalisering har for dem, og hvilke strategier de derfor velger for ’å overleve’. Et av pointerne mine er at ledere og ansatte snakker om og forholder seg til usikkerheter eller utfordringer knyttet til globalisering på ulike måter. Imidlertid vil jeg hevde at utgangspunktet for begge parter er den ’lokale’ og symbolske meningen som de knytter til det lo-kale og kjente i møtet med det ukjente og usikre. Denne empiriske gjennomgangen bidrar til en forståelse av hvordan globalisering som fenomen ser ut til å bevirke både ensartede og ikke ensartede prosesser.