Riv alderspyramiden ned - Seniorpolitik som en del af personalepolitikken - Lund, Karen (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2002)
Vi vil ikke skånes - vi vil bruges rigtigt, siger de ældre medarbejdere.’ Det er et udsagn fra projektet Senior med nyt ansvar, som FTF og KL har gennemført sammen med pædagoger i Stenløse, sygeplejersker i Ballerup og lærere i folkeskolen i Hosens. Fokus for projektet har været det spændende, at seniorpolitik ikke kun skal være for seniorer-seniorpolitik skal være en del af personalepolitikken. For at bevare legitimitet og gennemslagskraft bør seniorpolitik formuleres i en proces, der inddrager alle medarbejdere på arbejdspladsen. Processen tager udgangspunkt i, at medarbejdernes kompetencer, ressourcer og behov forandres livet igennem. En fornuftig seniorpolitik giver bedre arbejdspladser, fordi den viden, som seniormedarbejderne har opsparet gennem et langt arbejdsliv, anerkendes og bevares. Dermed får arbejdspladsen mere engagerede medarbejdere og færre rekrutteringsproblemer.