"Det er min egen skyld"— nyliberale styringsrationaler inden for Human Resource Management - Tynell, Jesper (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2002)
For at tiltrække og fastholde de bedste menneskelige ressourcer ønsker Itvirksomheden Adore ’hele mennesker’ ansat, for hvem arbejdsliv og privatliv gror i sammenhæng. Selvstyrende grupper, ingen faste arbejdstider, hjemmearbejdspladser og eksklusiv take-away mad er nogle af de frihedsgrader, den i dag tilbyder. Men friheden har sin pris. Enkelte medarbejdere har haft mentale sammenbrud, og mange har kronisk dårlig samvittighed over bunker af ting, de ikke når. Hver især føler de sig personligt utilstrækkelige og mener, de står helt alene med deres problemer.