Kunnskapsarbeidere i dot.com-økonomien - Rasmussen, Bente; Johansen, Birgitte (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2002)
Ledelseslitteraturen og media snakker om et nytt arbeidsliv og en ny type kunnskapsarbeidere som sies bare å være lojale mot sin egen CV og mer opptatt av sin personlige karriere enn av bedriftens ve og vel. Ved hjelp av data fra en studie av web-designere i reklamebransjen og en ung bedrift som leverer web-baserte databasesystemer på nettet, vil vi argumentere for at det ’nye’ arbeidslivet og kunnskapsarbeiderne kan forstås med våre ’gamle’ begreper. Selv om de nye kunnskapsarbeiderne er motivert av sin faglige interesse og synes at arbeidet er både meningsfylt og interessant, er de ekstremt lange arbeidsdagene først og fremst et resultat av det økonomiske presset som nyetablerte bedrifter i disse bransjene opplever.