Nationale handlingsplaner for beskæftigelsen— set i et ligestillingsperspektiv - Emerek, Ruth (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Den danske regering har siden 1998 årligt afleveret en national handlingsplan for beskæftigelsen til Det Europæiske Råd. Ifølge Amsterdamtraktaten skal de nationale beskæftigelsespolitikker samordnes og gensidig overvåges.1 Til dette formål er der udarbejdet en procedure (kaldet Luxembourg-proceduren), der indeholder følgende trin.