Dilemmaer og læreprocesser i arbejdet med ældreomsorg — erfaringer fra et trivselsfremmende projekt på fire plejehjem i Københavns Kommune. - Bilfeldt, Annette; Hofmeister, Elsebeth (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Med udgangspunkt i omsorgsarbejdets centrale problemstillinger diskuteres erfaringer fra det trivselsfremmende projekt Fravær og Nærvær på fire plejehjem i Københavns Kommune. De forskellige tiltag i projektet betragtes i relation til de dilemmaer, der rummes i arbejdet med ældreomsorg, samt i relation til de læreprocesser, som projektarbejdet gav anledning til. I denne artikel beskrives nogle af de karakteristika, som medarbejdere på plejehjem oplever i udviklingen af ældreplejen. Endvidere diskuteres betydningen af, at medarbejderne får mere indflydelse og en højere grad af medansvar for den udvikling, der sker på arbejdspladsen.