Ledelsesmæssige idealer og sproglig virkelighed i medarbejdersamtaler - Scheuer, Jann (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Læring og ’udvikling’ er centrale teoretiske begreber i tidens ledelses- og udviklingsteorier. Men ofte er der langt fra teori til praksis. Eller idealerne lader sig lettere gennemføre på nogle felter end på andre. Artiklen behandler de sproglige og kommunikative aspekter af de senmoderne ledelsesdiskurser som de praktiseres på en konkret virksomhed. Denne har i sin ydre fremtoning implementeret et lærende miljø. I den indre praksis er billedet mere bro-get. Det viser artiklens analyse af den sproglige virkelighed i medarbejdersamtalerne.1