Fleksibilitet og solidaritet — nye arbejdsorganiseringers betydning for samarbejde og forhandlinger - Navrbjerg, Steen E. (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Nye former for fleksibilitet på arbejdspladserne har konskvenser, både for den enkelte medarbejder og for samarbejdet. Når andre fleksibilitetsformer introduceres, ændres de sociale relationer, og i den forstand er fleksibilitet ikke et ubetinget postivt begreb. For nogle ændres deres position og status i positiv retning, for andre i negativ retning. Med udgangspunkt i en analyse af fem industrivirksomheder præsenteres og diskuteres forskellige former for fleksibilitet, samt hvordan nye arbejdsorganseringer og fleksibilitesformer kan påvirke samarbejde og solidaritet på virksomheder. Afsluttende diskuteres, hvordan omverdenen giver muligheder eller sætter begrænsninger for implementeringen af givne former for fleksibilitet.1