Retten til forsørgelse— en grundlovssikret rettighed? Om grundlovens ¤ 75, stk. 2 - Schultz, Trine (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Debatten om den grundlovssikrede ret til forsørgelse, udspringer til dels af nyere tids udvikling inden for socialretten. Da der i dag sættes betingelser for ydelsen af hjælp i form af aktivering eller åbenstående jobtilbud, har det været diskuteret, hvorvidt og hvor længe den enkelte kan stå uden forsørgelseshjælp, hvis denne ikke opfylder disse betingelser. Grundlovens terminologi ’ret til forsørgelse’ stiller det spørgsmål, hvilke krav, der kan stilles til den ydelse, som det offentlige stiller til rådighed som et led i forsørgelsesretten.