Aktivering inden for EU- kompetenceudvikling eller tvungen frigørelse? - Berkel, Rik van (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Aktivering er det nye kernemål for social- og arbejdsmarkedspolitik i de europæiske lande. I stigende grad har EU-landenes regeringer indstillet arbejdsmarkedspolitikken, til forhindring eller bekæmpelse af samfundsmæssig eksklusion, på at fremme deltagelse snarere end at yde indtægtsbeskyttelse. Formålet med denne artikel er at udforske denne nye politiske tendens og, med international forskning via en række nationale ’case studier’, at vurdere de muligheder for samfundsmæssig inklusion, som aktiveringslinjen kan byde på.1