Hvor er samfundet blevet af i arbejdslivsforskningen? - Clematide, Bruno (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2000)
Casebeskrivelser om konkretiseringer af Det Udviklende arbejde på virksomhed x i Rudkøbing, af dannelsen af en fornuftig sikkerhedsorganisation på en boreplatform i Nordsøen, af de dialogformer der gør sig gældende når kvinder forsøger at få fodfæste i en mandedomineret teknisk afdeling i en norsk fylkeforvaltning, kan være utroligt spændende at læse og give en masse indsigt. Jeg kan også selv godt lide at skrive sådanne cases, eksempelvis for at formidle nuancer i en participatorisk udvikling og implementering af produktionsgrupper eller for at beskrive et lovende samspil mellem virksomhedsintern og ekstern læring. Casebeskrivelser på virksomhedsniveau er for mig en nødvendig del af en kvalitativ orienteret arbejdslivsforskning.