Indledning - Redaktionen, - (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2000)
Inden for det sidste år har debatten om indvandreres og flygtninges situation i det danske samfund raset som sjældent før. I denne forbindelse er også de etniske minoriteters svage tilknytning til arbejdsmarkedet kommet i fokus-både som årsag til og konsekvens af mange indvandreres generelle problemer med at blive integreret i det danske samfund. Hvad er myter, og hvad er realiteter bag avisoverskrifter og TV-debatter? I dette temanummer af Tidsskrift for AR-BEJDSliv prøver vi at gå bag om historierne, bla. ved at differentiere mellem forskellige etniske grupper og deres forskellige forhold på arbejdsmarkedet. Ud fra en status over de forskellige etniske minoriteters historiske og aktuelle position på det danske arbejdsmarked diskuteres i temanummeret årsager til, at nogle etniske grupper klarer sig godt, mens andre har store problemer med at opnå en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Desuden diskuteres årsager til indvandrernes generelt svagere arbejdsmarkedsposition, samt forskellige redskaber til at øge den etniske ligestilling på arbejdsmarkedet.