Forskning i arbejdslivet: Tilbageblik og fremtidsvisioner - Graversen, Gert (Tidsskrift for Arbejdsliv, 1999)
Systematisk forskning i arbejdslivsspørgsmål er pågået i hundrede år. Er vi tilfredse med resultatet? Og hvilke perspektiver har vi for de næste hundrede år? Viser arbejdslivsforskningen vejen til et bedre arbejdsliv og et bedre samfund, eller er den et observerende vedhæng til samfundets økonomiske udvikling? Spørgsmålene stilles både bagud og fremad i tiden.