Fra kønsarbejdsdeling til ligestilling tur-retur - Kold, Vibeke (Tidsskrift for Arbejdsliv, 1999)
På trods af flotte formuleringer i lovgivning og overenskomster er der stadig ikke reel ligestilling mellem kønnene på de nordiske arbejdsmarkeder. Er det på grund af kønsarbejdsdelingen, dvs. fordi kvinder og mænd typisk arbejder i forskellig slags arbejde og forskellige steder på arbejdsmarkedet? Er løsningen i så fald nedbrudte kønsgrænser i arbejdet og flere kønsblandede arbejdspladser? Artiklen diskuterer relationen mellem kønsarbejdsdeling og ligestilling set i et teoretisk og strategisk perspektiv.