HRM i praksis: Strategisk integration og kompetenceopbygning - Nielsen, Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 1999)
Interessen for den særlige rolle, de menneskelige ressourcer spiller for virksomhedernes fornyelses- og konkurrenceevne, er vokset eksplosivt de seneste 5-10 år. Overalt i den vestlige verdens industrilande sættes medarbejderen i centrum som virksomhedernes vigtigste ressource. Bag retorikken er der, på det teoretiske plan, vokset en række nye principper og begreber for personaleledelse frem. Disse nye principper og begreber repræsenterer samlet set en udvikling i retningen af på én gang at bringe den enkelte medarbejders integration og kompetence i centrum og dertil koble virksomhedernes strategiske satsninger. Sigtet er at fremme virksomhedernes evne til fleksibilitet og fornyelse samt konkurrenceevne og vækst.