POST MORTEM OVER NEW LABOUR - Sørensen, Nils Arne (Temp - tidsskrift for historie, 2011)
ABSTRACT Allerede før New Labours fald fra magten var der fuld gang i analyserne af, hvad essensen af partiets historie som regeringsbærende var. Artiklen er en læsning af disse analyser, der lokaliserer, præsenterer og diskuterer tre dominerende fortællinger: en biografisk, en politisk og en historisk med det formål at indkredse svaret på spørgsmålet om, hvad New Labour egentligt var. En central pointe er, at ingen af disse fortællinger forklarer den grundlæggende modsætning i New Labour-projektet: at partiet som regeringsbærende var fortaler for menneskerettigheder, tolerance og demokratisering samtidig med at dets politiske praksis havde klare autoritære træk.