Kommunepop: Sociale rum i Gladsaxe Teen Club, Brøndby Pop-Club og Ballerup Teen-Club, 1965-70. - Clausen, Janus (Temp - tidsskrift for historie, 2023)
I 1960’ernes sidste halvdel skabte Gladsaxe Teen Club, Brøndby Pop-Club og Ballerup Teen-Club forskelligartede musikalske mødesteder, støttet af forstadskommunerne der ønskede trygge mødesteder til ungdommen. Med inspiration i den britiske socialpsykolog Ben Malbons analyse af slut-1990’ernes britiske klubkultur beskriver artiklen klubberne som sociale rum med forskellige sociale praksisser, og den argumenterer for, at den enkeltes deltagelse i fællesskabet bestod i en følelsesmæssig identifikation. Over tid forandrede klubberne rammerne om deltagelsen i fællesskabet. I Gladsaxe Teen Club investerede de f.eks. i diskoteket Box 45 til de ældste medlemmer, hvilket forandrede den samlede oplevelse i klubben, som nu eksisterede med flere sociale rum og sociale praksisser. I Brøndby Pop-Club fjernedes borde og stole fra gymnastiksalen, hvilket gav færre sociale rum at agere i. Ballerup Teen-Club udsmykkede først sent rammerne i Balleruphallen, som blev kaldt uhyggelig og holdt de unge væk. Artiklen viser at klubbernes initiativer, men også medlemmer og kommunerne, havde afgørende indflydelse på de sociale rum og om den enkeltes mulighed for at identificere sig som en del af fællesskabet.