Musikterapi, demens og agiteret adfærd - Faaborg Jacobsen, Astrid (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2006)
Artiklen er skrevet til bogen: Baggers & Yde (2006) “Demens på rette vej” Snedsted: Zalamanca og er en præsentation af det musikterapeutiske arbejde forfatteren udøver i Senior Service, Vejle Kommune. Her er indsatsen fokuseret på borgere med en demensdiagnose som bor på et plejecenter og som ofte reagerer med agiteret adfærd, der i givne situationer er svært håndterbar på den enhed borgeren bor. “. . . Forsøger plejepersonalet alligevel at hjælpe, bliver han vred. Så vred at han slår. Derfor har man lov til at anvende magt om nødvendigt. Dette er ikke tilfredsstillende og vidner ikke om livskvalitet og værdighed. Derfor spørger plejepersonalet mig, om der er noget, jeg kan gøre. . . ” Fokus i artiklen er små sammenskrevne, anonymiserede casevignetter og en kortfattet introduktion til arbejdsfeltet musikterapi samt forenklede metodebeskrivelser.