Musikterapirummet - Lydisolering og akustik - Sørensen, Torben Egelund (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2007)
Denne artikel handler først og fremmest om en meget væsentlig ramme for musikterapeutisk virke: musikterapirummet. Artiklen kommer ind på hvilken betydning det har, hvordan et musikterapirum er placeret, konstrueret og indrettet med hensyn til lyddæmpning og akustik. Jeg vil redegøre for de lokalemæssige forhold der var til stede for musikterapien på Psykiatrisk Afdeling, Horsens og om etableringen af et nyt musikterapirum for 3 år siden. Med arkitekt Per Wohlert som reference, beskrives desuden hvordan man optimalt har opbygget musikøverummene på Konservatoriet i Esbjerg. Til slut vil der være en opsummering og diskussion af artiklen, samt afsluttende perspektiverende overvejelser.