Pionerserien - Søren Mühlhausen - Schwartz, Elizabeth (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2005)
Søren Mühlhausen blev i 1953 uddannet klarinettist hos Ib Eriksson, Radiosymfoniorkestret. Herefter aktiv jazzmusiker. Også beskæftiget som kameraassistent i Danmarks Radio og instruktørassistent i Nordisk Film. I midten af 1960'erne blev Søren færdig som lærer fra seminariet, hvorefter han blev engageret inden for åndssvageforsorgen. I 1969 var Søren en af stifterne af Dansk Forbund for Musikterapi, hvor han var aktiv dels som formand, dels som redaktør af forbundets faglige tidsskrift, Musik og Terapi, og ikke mindst været instruktør og inspirator på mange af forbundets ugekurser.