Musikk, Helse, Multifunksjonshemming - Andersen, Sofie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2011)
I december 2010 udkom den tredje bog i skriftserien fra det norske “Senter for musikk og Helse”. Antologien hedder “Musikk, Helse, Multifunksjonshemming”. Det overordnede tema i bogen er refleksioner over og metoder i kommunikationen mellem musikterapeuter og børn med betydelige og varige funktionsnedsættelser. Bogens skribenter tager dels udgangspunkt i ansvar, moral og etik og dels i krop og kropsfænomenologi. Derudover fokuseres der på grundlæggende forudsætninger for dialog, samspil, læring, kommunikation og behandling. Det er temaer til et ligeværdigt dialogisk samvær, der kan inspirere og overføres fra musikterapi til pædagogiske miljøer og læringsmiljøer. Musikterapeut Sofie Andersen anmelder.