Formidlings-dvd anvendt i praksis - Ladegaard, Ulla (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2011)
I efteråret 2010 var jeg 16 uger i praktik på Kræftens Bekæmpelses Rådgivningscenter i Aalborg. En vigtig opgave i min praktik bestod i at formidle og tydeliggøre, hvad musikterapi er, særligt set i forhold til målgruppen, som er både børn, unge og voksne inden for normalområdet, som enten selv har kræft, er pårørende til kræftpatienter eller er efterladte (sorgarbejde). To gange brugte jeg den nye formidlingsdvd om musikterapi (Ridder et al. 2010). Formidlings-dvd’en er produceret på baggrund af en pris modtaget fra Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation med det formål at give et indblik i dansk musikterapeutisk praksis samt at give en kort indføring i teori og forskning. Det er netop mine erfaringer med brug af dvd’en, jeg ønsker at beskrive.