Palliativ musikterapi - Andreassen, Lisbeth (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2005)
Artiklen er uddrag fra en bog, der udkom i april mäned 2005 om sjælesorg. Bogen har titlen “Sjælesorg - refleksioner efter Emmaus Sommer Seminar 2005”. Hensigten med artiklen er at illustrere, hvordan musikterapi kan anvendes i arbejdet med døende mennesker pä et hospice. Artiklen beskriver forandringsprocesser og musikterapiens ressourcer i mødet med häbløshed, angst, skyld og när livet skal findes igen. I artiklen er fokus pä det kliniske og ikke pä teoretiske overvejelser omkring palliativ musikterapi.