Musikterapi med svært psykotiske og udadreagerende patienter - Mejsner, Tina Grøn (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2009)
Retspsykiatrien i Nykøbing Sjælland består af Sikringen med plads til 30 patienter samt Pilehus med plads til 10 patienter. I det følgende vil jeg belyse den musikterapeutiske behandling af den del af retspsykiatriens patientgruppe, som udgør de svært psykotiske og stærkt udadreagerende patienter. Artiklen beskriver opstartsfasen af et musikterapeutisk forløb med en ekstremt farlig skizofren behandlingsrefraktær (red: behandlingsresistent) patient. At tilbyde netop denne patientgruppe terapeutiske forløb er nyt, og artiklen vil derfor beskrive overvejelser inden forløbets start, samt forsøge at placere og forstå den musikterapeutiske behandling udfra nyere forskning i musik og hjerne med fokus på stimuli og arousal.