Rundt om komplekse traumer: Musikterapi med børn udsat for vold i familien - Salling-Poulsen, Dorte (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2010)
Siden oktober 2008 har jeg via 'Projekt Vold i Familien' tilbudt musikterapi til de indskrevne børn (og mødre) på Randers Krisecenter (RKC) samt til andre voldsramte børn i Randers kommune. Børnenes oplevelser med vold kan være af fysisk, psykisk, materiel og/eller seksuel karakter. Typiske kendetegn for børnene er: opmærksomhedsbesvær, manglende fornemmelse for egne og andres grænser, stort kontrolbehov og overtilpasning. Børnenes adfærd kan ses i lyset af de dysfunktionelle relationelle og kommunikative mønstre, der forekommer i omsorgssystemet (jf. Salling-Poulsen 2008). Ligeledes påvirkes adfærden af de traumer, en stor del af børnene bærer rundt på. Netop traumernes indfydelse på barnet samt musikterapeutisk intervention ift. denne problematik, er omdrejningspunktet for denne artikel.