Behandling af kronisk stress med Modificeret Guided Imagery and Music (GIM) - Beck, Bolette D. (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2010)
Ph.d. projektet MUSTRESS musikterapi ved stress startede i 2007 i samarbejde med arbejdsmedicinsk afdeling på Køge Sygehus og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Projektet drejer sig om at undersøge, om 6 modicerede GIM-sessioner kan hjælpe mennesker, der er sygemeldt med arbejdsrelateret stress. GIM står for Guided Imagery and Music og er en receptiv musikterapeutisk behandling. I projektet har jeg arbejdet med i alt 20 klienter i individuel GIM-terapi. I denne artikel vil jeg kort gøre rede for kronisk stress, forskning i musikterapeutisk behandling i forhold til stressreduktion, samt reflektere over temaer i behandlingen af stresspatienter i form af 8 tværgående temaer i stressbehandlingen. Den kvantitative og kvalitative databearbejdning pågår og er derfor ikke tilgængelig endnu.