Musikterapi - Andre faggruppers anvendelse af musik - Holten, Nina; Wium, Rie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Dansk Forbund for Musikterapi (DFMT) blev stiftet i 1969 af en gruppe fagfolk som var interesserede i at bruge musik aktivt i deres arbejde med mennesker med særlige behov. Det var fra starten musiklærere, musikere og musikpædagoger der inspirerede hinanden til at udvikle metoder som var mere anvendelige end den traditionelle musikpædagogik, i forhold til arbejdsområderne. Efter nogle år kom der flere faggrupper med i samarbejdet, og med i bestyrelsesarbejdet, bl.a. var fysioterapeuter, ergoterapeuter og rytmikpædagoger med til at sætte fokus pä krop og bevægelse, og denne indfaldsvinkel blev en del af den behandlingsforståelse der udviklede sig i DFMT.