Musikterapi - Hospice - Andreassen, Lisbeth (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
Patienterne pä hospice er uhelbredeligt syge med forventet kort levetid. Det er patienter, som har været igennem forskellige behandlinger, og hvor der ikke længere er håb om helbredelse. Mange patienter siger, at “nu er der ikke mere at gøre”; - et udtryk for den totale håbløshed. Men så længe et menneske lever, er der en masse at gøre. Hospicefilosofien er kort beskrevet at yde lindrende behandling og omsorg til det hele menneske, dvs. tage vare pä både fysiske, psykiske, sociale og åndelige dimensioner af det enkelte menneske.