Musikterapi - Sorg og krise - Thomasen, Ellen (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2004)
I forhold til ’sorg og krise’ har musikterapi som primær behandlingsform endnu ikke placeret sig tydeligt pä landkortet. Dog anvendes metoden Guided Imagery and Music (GIM) i stigende grad i forbindelse med eksistentielle livskriser f.eks. livstruende sygdom, tab, (posttraumatisk) stress eller lettere depressioner. GIM er en humanistisk, spirituel terapiform, udviklet i 1970’erne af Helen Bonny. GIM kombinerer særligt udvalgt klassisk musik med afspænding, dialog og kreativt udtryk. GIM processen kan virke afslappende og opløftende, tilmed indebære forløsning af stærke følelser og smertefulde erindringer; kan oven i købet give smukke, æstetiske, evt. spirituelle oplevelser. Typiske mål: at finde håb, opdage nye perspektiver, forbedre stemningsleje og livskvalitet, håndtere angst, forsone sig med liv og død.