'Kunst og musik taler sjælens sprog' - Søndergaard, Mette Aspegren; Lindstrøm, Signe Marie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2013)
I Danmark er musikterapi blevet anvendt indenfor flygtningeområdet siden 1993. Der er i øjeblikket ca. 12 musikterapeutiske behandlingstilbud for flygtninge bl.a. indenfor integrationsnet, kommunale asylcentre og rehabiliteringscentre. Siden september 2010 har Rehabiliteringscenter for Flygtninge (RCF) tilbudt et ressourceopbyggende gruppeforløb for kvinder, hvor behandlingen består af en kombination af kunst- og musikterapi i tæt tværfagligt samarbejde mellem denne artikels forfattere. Gruppen mødes 2 timer ugentligt igennem 9 måneder. Psykolog og kunstterapeut Mette Aspegren Søndergaard samt musikterapeut Signe Marie Lindstrøm beretter om deres arbejde på RCF i Aalborg.