Skitser fra et fælles-skab: - Sangskrivning i socialpsykiatrien - Hestbæk, Trine; Jacobsen, Astrid Faaborg (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2015)
En fredag formiddag i april 2014 mødes fire mænd og to musikterapeuter i ’musikhuset’ på Marielund – Center for Socialpsykiatri, Kolding. De fire mænd har alle levet med en sindslidelse indenfor skizofreniområdet gennem mange år. Sammen ønsker gruppen at prøve at skrive nogle sange. Dette bliver starten på et forløb på 21 sessioner, hvor fire sange tager form. I slutningen af forløbet indspilles sangene, og i december 2014 afholdes en CD-release på Marielund, hvor de fire mænd præsenterer deres CD: ”Skitser fra et fælles-skab”. Denne artikel bygger på interviews med de fire: Peter Vilhelmsen, Hans Jørgen Petersen, Jens Nissen og Finn Mogensen. Sangene kan høres på www.musikterapi.aau.dk/cedomus/psykiatriske-tilstande/socialpsykiatrien/