'Musik og samvær': - et nyt fag i gymnasiet for unge med autisme / Aspergers syndrom - Buchhave, Sofie; Storm, Sanne (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2016)
Artiklens formål er at beskrive og evaluere et musikterapeutisk undervisningstilbud til en gymnasieklasse for elever med en autismespektrumforstyrrelse (ASF). Artiklen beskriver et pilotprojekt som blev afviklet på gymnasiet i Tórshavn på Færøerne i efteråret 2015, med fokus på at træne elevernes sociale kompetencer samt facilitere oplevelser af samvær. Musikterapeutens undervisningserfaring præsenteres og suppleres med elevernes oplevelse af faget. Pilotprojektet er særligt relevant, idet en rundspørge til andre gymnasier i Danmark med uddannelsestilbud til samme målgruppe viser, at der ikke udbydes fag af lignende karakter.