Musikterapi med uledsagede mindreårige flygtninge: - i psykosociale indsatser - Mumm, Helle (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2016)
I denne artikel fokuseres der på de uledsagede mindreårige flygtninge med deres specifikke problematik. Musikterapeuter har værdifulde redskaber i forhold til at møde de uledsagede som erfaringsbelastede børn i stærke kroppe. Flere end 2000 mindreårige kom til Danmark uden voksen ledsagelse i 2015 og de både beriger og udfordrer i asylcentre samt i forbindelse med modtagelsen i kommunerne. Artiklen beskriver først rammer for musikterapi i modtagelsen af flygtninge generelt, dernæst beskrives de uledsagede mindreårige flygtninges særlige problematik, og til sidst gives eksempler på musikterapi med unge flygtninge.