"Kan du ikke spille noget med Pink Floyd?" : Om miljømusikterapi på et lukket afsnit midt i en coronatid - Hoff, Rikke (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2020)
Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan tage tid at sparke døren ind for alvor på en arbejdsplads, som ikke ellers har tradition for musikterapi. Det ved også jeg. Jeg har, siden jeg blev færdiguddannet musikterapeut for fem år siden, tilbragt det meste af mit arbejdsliv på Psykiatrisk Center Amager. Først i to barselsvikariater i et tværfagligt aktivitetsteam og nu i en projektstilling under en anden stillingsbetegnelse – som projektleder og frivilligkoordinator. Jeg vil følgende give et indblik i, hvordan min arbejdsplads er stykket sammen, og hvordan jeg med min musikterapeutiske baggrund indgår i hverdagen på et lukket afsnit. Jeg vil komme med eksempler på, hvordan jeg anvender miljømusikterapi og beskrive, hvordan netop denne metode har vist sig særlig effektfuld i en tid med coronarestriktioner, hvor vi skal holde fysisk afstand til hinanden.