Redaktionelt - Redaktionen, (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2020)
I dette nummer af Tidsskriftet Dansk Musikterapi sætter vi fokus på psykiatri med spændende bidrag fra praktikere og forskere, der arbejder indenfor området. Artiklerne i dette blad bidrager hver især med perspektiver og aspekter af det musikterapeutiske arbejde med relation til psykiatri. Således vil du kunne læse praksisnære beskrivelser af nutidig musikterapi i Danmark, som for eksempel Naja Henriette Blochs beskrivelse af en dag på et akut sengeafsnit på en psykiatrisk afdeling i Aabenraa, Katrine Nielsens beskrivelse af hendes arbejde på Center for Spiseforstyrrelser i Region Sjælland og Rikke Hoffs artikel om at etablere musikterapi på psykiatrisk Center Amager. En artikel af Maja Frommelt og Birna Hentze giver os indblik i arbejdet med musikterapi og dialektisk adfærdsterapi, og Inge Nygaard Pedersen bidrager med sine beskrivelser af de udfordringer, der var forbundet med gennemførelsen af et 5-årigt forskningsprojekt vedrørende musikterapi med patienter med skizofreni.