Music Imagery in Child Oncology (MICO): Beskrivelse af et musikterapeutisk multi– site forskningsprojekt i sin afsluttende fase - Sanfi, Ilan; Blichfeldt-Ærø, Stine Camilla; Leinebø Steinhardt, Tone; Messell, Catharina; Øibakken Pedersen, Kirsti; Lie Noer, Marte; Hasle, Henrik; Mangersnes, Julie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2021)
I denne artikel beskrives det igangværende skandinaviske musikterapiforskningsprojekt, MICO-projektet (Music Imagery in Child Oncology). I MICO-projektet undersøges, om afspænding og visualisering under aktiv musiklytning kan reducere kvalme og andre bivirkninger af kemoterapi hos børn og unge (7–24 år) med kræft og give dem redskaber til bedre at mestre ubehag i deres behandlingsforløb. Projektet sker i samarbejde med børnekræftafdelingerne i Aarhus, København, Oslo, Tromsø og Lund plus to voksenkræftafdelinger i Aarhus og København.