Den Musikterapeutiske Totale Smertemodel: Et assessmentredskab til kortlægning af smerte i palliativ musikterapi - Zalcman, Caroline (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2023)
Med udgangspunkt i sit kandidatspeciale beskriver Caroline Zalcman et redskab som kan anvendes til kortlægning af smertetilstande hos patienter i palliativ musikterapi. Den Musikterapeutiske Totale Smertemodel er et redskab, der dels kan danne overblik over og nuancere patientens smerteoplevelse, dels kan kvalificere behandlingen og den tværfaglige dialog. smertelindring. I artiklen inddrages både casebeskrivelser fra praksis samt teoretisk grundlag for anvendelsen af modellen.