Et forskningsprojekt om musik, depression og søvnkvalitet - Lund, Helle Nystrup (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2022)
Læseren får et indblik i musiklytning som metode til at forbedre søvnkvalitet for voksne med depression og søvnproblemer. Viden og erfaringer er fra min ph.d.-afhandling og særligt to studier herfra; et RCT-studie og et interviewstudie. Resultaterne er kort ridset op, og områderne søvn og afslapning, positive tanker, musikvalg og interaktion med musik er diskuteret på baggrund af interviews med deltagerne om deres erfaringer med musiklytning i forsøget.