Boganmeldelse - Music Therapy Research - Ochsner Ridder, Hanne Mette (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2006)
Music Therapy Research, på dansk Musikterapiforskning, er en gennemrevideret, ja faktisk nyudgivelse, af bogen Music Therapy Research: Quantitative and Qualitative Perspectives , som udkom i 1995. Også den gang stod Barbara Wheeler for redigeringen, og det er tankevækkende hvad der er sket i den tiårs periode i forhold til en meget mere vidtforgrenet inklusion af forskningsperspektiver. Uden at jeg vil gå ind i en sammenligning af de to udgivelser, er det tydeligt at europæiske forskere og europæisk forskning markerer sig på det landkort, der illustrerer vor tids musikterapiforskning. Bogen viser også at fokus på en stringent opdeling mellem kvantitative og kvalitative metoder har ﬂyttet sig til et bredere perspektiv på anvendelsen af diverse forskningsdesigns med hver deres fordele og ulemper.