Forældreinddragelse og Goal Attainment Scale: Udviklingsprojekt om intensivering af optræningsindsats for børn med medfødt eller erhvervet hjerneskade - Kristiansen, Lise Krarup (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2007)
Som led i Socialministeriets flerårige udviklingsprojekt vedrørende "Støtte til udviklingsarbejde i forbindelse med intensivering af optræningsindsatsen for børn med medfødt eller erhvervet hjerneskade", fik Børn og Ungecentret i Århus tildelt midler fra puljen til at belyse metoder til øget forældreinddragelse. I projektet, som blev udarbejdet i perioden april 2005 til december 2006, har en projektgruppe undersøgt om "Goal Attainment Scale", herefter kaldet GAS, er en brugbar metode til at involvere forældrene i fastsættelse og præcisering af individuelle og tidsafgrænsede mål for behandlingsplaner for børn med medfødt eller erhvervet hjerneskade. I forbindelse med involveringen af forældrene, har projektgruppen undersøgt, om den højere grad af involvering har betydning for forældrenes tilfredshed med tilbudet. Projektgruppen har brugt "International Classification of Function, Disability and Health" (ICF), som referenceramme ved den indledende samtale med forældrene, da ICF’s helhedstænkning og menneskesyn, harmonerer godt med Børn og Ungecentrets tanker om rehabilitering, også når det drejer sig om børn og deres familier. Artiklen beskriver projektgruppens erfaringer med at anvende GAS i målsætningsarbejdet sammen med forældrene, samt hvordan de har brugt ICF som referenceramme i den indledende samtale.