Daniel Stern, hans teorier og deres betydning for musikterapi - Hannibal, Niels (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2005)
Artiklen tager udgangspunkt i mødet med Daniel Stern som forsker og formidler. Derefter præsenteres nogle af hans teorier og begreber, set ud fra tre af hans hovedværker: Barnets interpersonelle univers (1991), Moderskabskonstellationen (1997) og Det nuværende øjeblik (2004). Disse værkers relevans for musikterapi berøres. Videre belyses betydningen af Sterns arbejder for musikterapiteori ved at gennemgå hvilken musikterapilitteratur, der anvender/inddrager Stern som kilde. Som afslutning gives eksempler på anvendelse af Sterns begreber i forhold til musikterapi i klinisk praksis i psykiatrisk regi.