MusicMind - et redskab til fremme af lydmiljø, trivsel og omsorg i sundhedssektoren: En praksisfunderet samskabelse af musik(terapi) og velfærdsteknologi - Mumm, Helle Kirstine Stubkjær (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2024)
Musik kan berolige, stimulere og stemningsregulere i institutionelle miljøer, hvor mennesker med funktionstab bor eller aflastes, mens professionelle varetager og støtter op om deres behov for personcentreret pleje, omsorg, rehabilitering, behandling og lindring. Nærværende artikel omhandler tilblivelsen af app’en og streamingtjenesten MusicMind, som bruges i ældre- og rehabiliteringscentre, hospicer og hospitaler rundt om i Danmark. MusicMind udvikles kontinuerligt i samarbejde med dens brugere og bidrager som velfærdsteknologisk løsning til bl.a. ovenstående institutioner. Musikterapeuter superviserer som konsulenter med hensyn til kvalificering og sundhedsfremmende brug af teknologien. Artiklen omhandler både baggrund for og erfaringer med samt anvendelse og udvikling af MusicMind, med formålet at informere både nuværende og nye brugeres overvejelser omkring en fagligt forsvarlig og optimal brug af MusicMind.