’Why the arts matter’: - om en tværfaglig konference i London - Lindstrøm, Signe Marie (Tidsskriftet Dansk Musikterapi, 2011)
St. Christopher´s Hospice i London dannede i november 2010 rammerne for en konference om kunstens betydning i hverdagslivet og ved livets afslutning. De mange facetter af kunst, der blev præsenteret på konferencen supplerede hinanden godt. Selvom metoderne havde vidt forskellige indgangsvinkler, tydeliggjorde de alle vores fællesnævner: hvordan kreativ aktivitet i samvær med andre kan forstørre den gode livskvalitet og give patienten adgang til sine ressourcer og sunde sider. Nogle af de vigtigste pointer på konferencen var, at dét at beskæftige sig med kunst generelt kan give forstørret selvfølelse og fornemmelse af at være et helt menneske med oplevelsen af kontrol og frihed ved at udtrykke dét, der ellers ikke kan udtrykkes i ord.